İnşaat eldiveniyle şampiyonaya hazırlanıyor

İnşaat eldiveniyle şampiyonaya hazırlanıyor -Bedensel engelli atletizm milli takım sporcusu Leyla Gökalp, tekerlekli sandalye bisiklette kullanılan özel eldiven yerine, maddi imkansızlık nedeniyle, üzerini iç lastikle kapladığı inşaat


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüyemeyen ve tüm engellere rağmen sporla hayata bağlanan bedensel engelli atletizm milli takım sporcusu Leyla Gökalp (31), tekerlekli sandalye bisiklette kullanılan özel eldiven yerine, maddi imkansızlık nedeniyle, üzerini bisiklet iç lastiğiyle kapladığı inşaat eldivenleriyle Akdeniz Oyunlarına hazırlanıyor.
     Adana Amatörce Spor Kulübünün sporcusu olan Gökalp, Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı ile Mersinde, 20-30 Haziran tarihlerinde organize edilecek Akdeniz Oyunları ile temmuz ayında Fransada düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanmak amacıyla Adanada kamp yapıyor.
     Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım Antrenörü Nuray Sev Özdemirin teşvikiyle spora başladığını söyledi.
     Antrenör Özdemirin kendisine hangi spor branşını yapmak istiyorsun- diye sorduğunu anlatan Gökalp, Bireysel bir spor istediğimi söyledim, o da atletizmi önerdi. Koşamıyordum onu da Nuray hocam bana öğretti. Yapamadığım tek bir şey vardı, onu yaptım ve şimdi dünyanın en mutlu insanı benim dedi.
     Babasının inşaat işçisi olduğunu ve maddi durumlarının iyi olmadığını anlatan Gökalp, şunları kaydetti:
     Kulübe ait emanet bir tekerlekli sandalye bisikletle çalışmalarımı sürdürüyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz milli takım kampını ziyaretinde bana yeni bir bisiklet sözü verdi. İnşallah o bisikletle dünyayı gezeceğim. Aynı zamanda bu sporu yapmak için özel eldiven de kullanmak gerekiyor. Sporcuların tekerlekleri çevirirken kullandığı özel eldiven pahalı ve sık sık yenilemek gerekiyor. Eldiven almak için maddi durumum olmadığından kendi imkanlarımla çözüm bulum. Eldivenlerimi kendim yaptım. İnşaat eldivenlerinin üzerini bisikletlerin iç lastiğiyle kapladım, tekerlekli sandalyemi o şekilde sürüyorum.
    
     -Türkiyeyi dünyaya, engelliler kategorisinde de tanıtacağız-
    
     Milli takımla çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Gökalp, Burada Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Orada aldığımız derecelerle Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunlarına katılacağız ve Türkiyeyi dünyaya engelliler kategorisinde de tanıtacağız dedi.
     Daha da başarılı olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Gökalp, Bisiklet iç lastiğiyle kapladığım inşaat eldiveniyle hazırlandığım Akdeniz Oyunlarından inşallah dereceyle döneceğim diye konuştu.
     Spora başlayalı 3 yıl olmasına rağmen çeşitli dereceleri bulunduğunu da hatırlatan Leyla Gökalp, katıldığı Avrasya Maratonunda üçüncülüğünün olduğunu ve Türkiye Atletizm Şampiyonalarında çeşitli branşlarda dereceler elde ettiğini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İnşaat eldiveniyle şampiyonaya hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER