Irakta tutuklanan Türk işçilerden iyi haber

Irakta tutuklanan Türk işçilerden iyi haber -AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır, Kerbelada tutuklu bulunan 18 işçinin 28 Mayısta dönmesini beklediklerini söyledi


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Irakın Kerbela kentinde tutuklu bulunan işçilerin 28 Mayısta Türkiyeye dönmelerini beklediklerini bildirdi.
     Bakır, yaklaşık 5 aydır Irakın Kerbela kentinde, çalışma izni olmadan çalıştıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan işçilerin Talas ilçesine bağlı Kepez Mahallesindeki ailelerini ziyaret etti.
     Ailelerle sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Bakır, tutuklu 25 işçiden 7sinin bir süre önce döndüğünü hatırlattı. Bakır, geriye kalan 18 işçinin de bir an önce evlerine dönebilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade etti.
     İşçilerin 28 Mayısta dönmesini beklediklerini bildiren Bakır, şunları söyledi:
     Çalışmak için Iraka giden işçilerimiz tutuklandığında, nöbetçi vekil olarak partide görev yapıyordum. Aileler bana durumu anlatınca, hemen büyükelçilik ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçip durumu bildirdim. O günden beri işçilerimizin durumunu yakından takip ediyorum. İşçilerimizin aileleri endişelenmesin. Büyükelçiliğimizden aldığımız bilgiye göre, geriye kalan işçilerimizin 28 Mayısta sağ salim evlerine dönmelerini bekliyoruz. Hukuk sürecinin 28 Mayısta sona ereceğini ve işçilerin Türkiyeye geleceği bilgisini aldık.
     İşçilerin durumlarının çok iyi olduğunu, büyükelçilik kanalıyla sürekli temas halinde olduklarını anlatan Bakır, Kardeşlerimiz sahipsiz değil, arkalarında biz varız. Sağ salim evlerine dönmeleri için herşeyi yapıyoruz dedi.
     Milletvekili Bakıra teşekkür eden işçi yakınları da aldıkları haberden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.
     Bir süre önce evine dönen 7 işçiden biri olan Turgay Derebaşı da çalışma izinleri olmadan Iraka gittiklerini ve bir şikayet nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulduklarını söyledi.
     Irakta kötü muameleye maruz kalmadıklarını anlatan Derebaşı, Şikayet üzerine bizden vekalet alacaklarını söyleyerek pasaportlarımızı topladılar. Daha sonra da bizi cezaevine gönderdiler. Orada kesinlikle kötü muameleye maruz kalmadık. Türk yetkililer bizi ilk günden beri yalnız bırakmadı, sürekli bizim arkamızda oldular, herkese teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Kayserinin Talas ilçesi Kepez Mahallesinden 25 kişi, taşeron firma aracılığıyla inşaat işlerinde çalışmak üzere, Şubat ayında Irakın Kerbela şehrine gitmiş, Iraka gittikten sonra haber alınamayan işçilerin, çalışma izinleri olmadığı için tutuklandıkları öğrenilmişti.
     (TEV-RİN)
<< Önceki Haber Irakta tutuklanan Türk işçilerden iyi haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER