İran iş heyeti İzmirde

İran iş heyeti İzmirde -Kirmanşah Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı


İZMİR (A.A) - İran İslam Cumhuriyeti Kirmanşah Valisi Seyyid Davud Haşimi ve beraberindeki 10 kişilik iş heyeti, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, İranın Türkiyenin en iyi ticaret partnerlerinden birisi olduğunu, İzmirden bu ülkeye 3 milyar 590 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
     İranın, Türkiyenin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 3ncü, en çok ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında ise 6. sırada yer aldığı bilgisini veren Demirtaş, şöyle konuştu:
     Bu rakamlar gerçek potansiyeli yansıtmıyor. İran ve Türkiye bulundukları coğrafyada güçlü ülkeler. Ama ticaretinin kısıtlanması nedeniyle İran ile ilişkileri yeterince geliştiremiyoruz. Bu sıkıntının giderilmesi için elimizden geleni yaptık. Sıkıntıları aşmak için daha önce Tahrana yaptığımız ziyarette Tahran Ticaret Odası ile barter şirketi kurmayı kararlaştırmıştık. Tahranda Türk ürünleri ihraç sergisi yapmaya da karar vermiştik. Barter şirketini hayata geçirelim. İş adamlarımızla Kirmanşaha birlikte geleceğiz.
     Kirmanşah Valisi Seyyid Davud Haşimi de şehirlerinin turizm, üretim ve ticarette önemli potansiyeli bünyesinde barındırdığını söyledi.
     Kirmanşah Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamran Kaşhefi ise, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı. Türk Hava Yollarının doğrudan uçuşlarının ticarete canlılık getirdiğini dile getiren Kaşhefi, iki oda arasında imzalanan protokolün ticareti artırma yönünde bir taahhüt olacağına işaret etti.
     Konuşmaların ardından Kirmanşah Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İran iş heyeti İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER