İş adamı Nihat Özdemirden Siirte eğitim

İş adamı Nihat Özdemirden Siirte eğitim desteği -Kentte imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracak olan Özdemir, Başbakan Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Ethem Sancak ile Siirte geldi


SİİRT (A.A) - Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracağı Siirte beraberinde Başbakan Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan ve iş adamı Ethem Sancak ile geldi.
     Eğitim yatırımlarını görüşmek üzere özel uçakla Siirte gelen Özdemir, Erdoğan ve Sancak, İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
     Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, imam hatiplerin önemine değinerek, bayanların toplumun bel kemiğini oluşturduğunu, imam hatip okullarının da bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
     Özdemir ile okulda incelemelerde bulunan Erdoğan, okulun şeref defterini de imzaladı.
     Heyet, daha sonra Vali Ahmet Aydını makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.
     Bilal Erdoğan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "İnşallah hayırseverimizin katkısıyla Siirte bir kız imam hatip lisesi ve ortaokulu ile kız yurdu yaptırmayla ilgili olarak buraya geldik. Bizim de İstanbulda bir vakfımız var. Vakıf olarak bu yurtta inşallah bir görevimiz olacak. Burada sayın valimizin ev sahipliğinde yeri görmek, öğrencilerimize ne düşündüğümüzü anlatmak için ziyarete geldik" dedi.
     Vali Aydın da, okulun 80 derslikli ve Güneydoğunun en büyük prestijli projelerinden biri olacağını belirterek, Özdemir ve Erdoğana teşekkür etti. Vali Aydın, Pervari İmam Hatip Lisesinin de iş adamı Sancak tarafından yaptırılacağını bildirdi.
     Heyet daha sonra Aydınlar ilçesindeki türbeleri ziyaret etti ve vatandaşlarla görüştü.
     Sancakın köyü Çatılıya da giden heyet, daha sonra özel uçakla Siirtten ayrıldı.
     Yapılacak olan okulda; 80 derslik, 600 öğrenci kapasiteli kız yurdu ile kapalı spor salonu da bulunacak.
     Başbakan Erdoğan, 8-9 Martta Siirte yaptığı ziyarette Özdemirden okul yapmasını istemişti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İş adamı Nihat Özdemirden Siirte eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER