İş adamlarına Filipinlerdeki fırsatlar anlatılacak

İş adamlarına Filipinlerdeki fırsatlar anlatılacak -Mersin ASİAD Başkanı Oğuz: "Türk ürünlerine olan rağbet, tüm dünyada olduğu gibi Filipinlerde de her geçen gün artmaktadır"


MERSİN (A.A) - Mersin Akdeniz Sanayici ve iş adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, Türk ürünlerine olan rağbetin, tüm dünyada olduğu gibi Filipinlerde de her geçen gün arttığını belirtti.
     Oğuz, 27 Mayıs Cumartesi düzenlenecek "Filipinlerdeki Ticari Fırsatlar" konulu programla, Filipinlerdeki ticari fırsatları Mersinli iş adamlarına anlatacaklarını kaydetti.
     Dernek olarak öncelikli hedeflerinin ihracatın artması olduğunu belirten Oğuz, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, Türkiyenin uluslararası piyasadaki etkinliğini artıracağını vurguladı.
     Oğuz, "İş adamları olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan her türlü çalışmanın içerisinde olmalıyız. Üzerimize düşen görevin gerekliliklerini ülkemiz menfaatleri çerçevesinde yerine getirmeliyiz" dedi.
     Mersin ASİAD olarak sahip oldukları misyon çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Oğuz, şunları kaydetti:
     "Filipinler, yaş ortalaması 23 olan 110 milyonluk nüfusu ile dünyanın 12. büyük nüfusuna sahiptir. Dünyanın en pahalı 7. ülkesi konumunda olan Filipinlerin, üretim eksikliği nedeniyle dışa bağımlı bir ekonomisi var. Türk ürünlerine olan rağbet, dünyada olduğu gibi Filipinlerde de her geçen gün artmaktadır. İş adamlarımız bu fırsatları iyi değerlendirerek, yurt dışına açılmalıdırlar."
     Program kapsamında, Filipinler Büyükelçisi Marilyn Alarilla ve Türkiye-Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulutun da Mersine geleceği bildirildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İş adamlarına Filipinlerdeki fırsatlar anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER