Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Proje kapsamında Tokatta hatıra ormanı oluşturuldu


TOKAT (A.A) - Tokatta "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.
     Gıj Gıj Mevki Hasanbaba köyü yolunda, Tokat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alanda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonuyla hatıra ormanı oluşturuldu.
     Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, her gönül elçisi için ağaç dikileceğini söyledi. Gönül elçileri için fidan dikiminin devam edeceğini belirten Taşkesen, bir kısmının ilkbaharda kalan kısmın ise sonbaharda toprakla buluşturulacağını söyledi.
     "Koruyucu aile" ile "Gönül elçisi" kavramlarının birbirine karıştırıldığını vurgulan Taşkesen, "Buradan sizin aracılığınız ile bütün hemşehrilerimize duyuruyorum. Bir yanlış anlaşılmanın da altını çizmek istiyorum, uyarmak istiyorum, gönü elçileri koruyucu aile demek değildir. Gönül elçisi olmak demek, elinden geldiği kadar çocuklara, yaşlılara, engellilere, komşulara gönüllü yardımda bulunmaktır" diye konuştu.
     Tokattaki gönül elçisi sayısını az bulduğunu söyleyen Taşkesen, şöyle konuştu:
     "Sayımız çok düşük. Nüfusumuzun, olması gerekenin çok çok altında. Gönül elçisi sayısında Türkiyede 81 vilayet içerisinde 20. sıradayız ama gönüllerimizin sayısı 5 bin civarında. Gönül elçilerinin sayısını az buluyorum. Tekrar seslenmek istiyorum, Tokata yakışmıyor bu sayı."
     Etkinliğe, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Vali Taşkesenin eşi Betül Taşkesen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, TEMA gönüllüleri ve gönül elçileri katıldı.
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER