CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -"Bir ilginç nokta da ABD Dışişleri Bakanının açıklaması. Başbakan, Gazzeye gitmemeli diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar"


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bir ilginç nokta da ABD Dışişleri Bakanının açıklaması. Başbakan, Gazzeye gitmemeli diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar" dedi.
     İnce, CHPye katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağı makamında ziyaret etti. Bina önünde partililerle hatıra fotoğrafı çektiren İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Türkiyenin zor günler geçirdiğini savunan İnce, "Başbakanın açıklamalarına bakın. Akil insanları protesto edenlere, 3-5 çapulcu diyor. Önceden teröristlere 3-5 çapulcu denirdi. Şimdi teröristlerle pazarlık yapanları, protesto edenlere çapulcu deniliyor. Bu memleketin geldiği noktanın özetidir" diye konuştu.
     İnce, ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin açıklamasıyla ilgili de şöyle konuştu:
     "Bir ilginç nokta da ABD Dışişleri Bakanının açıklaması. Başbakan, Gazzeye gitmemeli diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar. Büyük ihtimal Başbakan oraya gidecek. Sanki Amerikayı dinlememiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. İsrail bizden özür dilemedi. Türkiye İsrailden özür diledi. Mavi Marmara baskınının biz kasten yapıldığını iddia ediyorduk Türkiye olarak, şimdi onun operasyonel bir kaza olduğunu kabul ettik. Yani özür dileyen Türkiyedir."
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna TSKnın üst yönetiminin katılacağı" yönündeki haberleri de değerlendiren İnce, "23 Nisanda milli irade tutukludur. 23 Nisan 1920de kuruldu o Türkiye Büyük Millet Meclisi, ama milletin seçtiği milletvekilleri bugün Silivride tutukludur. Eksik milli irade, eksik demokrasi, tutuklu demokrasi vardır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER