İş gücü ihtiyaçlarını karşılayanlara plaket verildi

İş gücü ihtiyaçlarını karşılayanlara plaket verildi -Zonguldak Valisi Ayyıldız: -İstihdama katkı vermek herkesin yükümlülüğüdür


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, iş gücü ihtiyaçlarını kurumları aracılığıyla karşılayan ve müdürlükleriyle işbirliği içerisinde bulunan kuruluşların temsilcilerine teşekkür belgesi ve plaketleri düzenlenen törenle verildi.
     Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ekonominin ne kadar önemli olduğunu anlamak için son yıllarda ülkelerin yaşadığı ekonomik krizlerinin ve sonuçlarının incelenmesi gerektiğini söyledi.
     Zonguldak ve Türkiyenin ele geçirdiği fırsatları ve imkanları değerlendirmek yükümlülükleri olduğunu dile getiren Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:
     İstihdama katkı vermek herkesin yükümlülüğüdür. Geleceğe baktığımızda hem kurumlarımız hem de yapılacak yeni yatırımlarımızla Zonguldakın hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Biz üzerimize düşeni yapıyor muyuz- diye baktığımızda kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Zonguldaktan kazanılanlar kentte yatırılıyor mu- Buna bakmamız ve sorgulamamız gerekiyor. İşverenler olarak kar ediyorsak veya zarar etmiyorsak istihdam alanları yaratmalıyız. Bu bizim üzerimize düşen bir görevdir. Bunları araştırıp gün yüzüne çıkartıp, çözüm ararsak sonuca ulaşırız. Biz devlet olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışalım. İş verenlerde kendi üzerlerine düşenleri yapmaya çalışırlar.
     Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu da toplumlarının en önemli sosyal sorunlarının başında işsizlik geldiğini belirterek, En gelişmiş ülkelerde dahil, alınan tüm ekonomik önlemlere rağmen işsizliğin ortadan kaldırılması mümkün değildir. Ülkemizde ise işsizlik ne yazık ki kronikleşmiş bir sorun olarak hükmünü sürdürmektedir. İşsizlik bütünüyle önlenemese de bunun asgari oranlara çekilmesinin mümkün olacağını düşünüyorum. Son yıllarda istihdam teşvikleri sayesinde işsizlikle mücadelede oldukça başarılı sonuçlar elde edildi. İlimizde istihdama katkı sağlayan iş verenlerimizi yürekten kutluyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından iş gücü ihtiyaçlarını kurumları aracılığıyla karşılayanlara teşekkür belgesi ve plaketleri verildi.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber İş gücü ihtiyaçlarını karşılayanlara plaket verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER