İşhan Kilisesi restore ediliyor

İşhan Kilisesi restore ediliyor


ARTVİN (A.A) - Yusufeli ilçesinin İşhan köyünde bulunan, Ortaçağ döneminden günümüze kadar ulaşan İşhan Kilisesi restore ediliyor.
     Artvin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İşhan Kilisesinin restorasyonunun, Artvin Valisi Necmettin Kalkan ve Artvin Milletvekili İsrafil Kışlanın girişimleri sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığının yatırım programına alınmasının sağlandığı ve restorasyon çalışmaları için kaynak bulunarak 817 bin 945 liraya ihale edildiği ifade edildi.
     Bölgeye gelen turistlerin kolayca ziyaret edebilecekleri bir güzergahta yer alan İşhan Kilisesinin restorasyonunun 400 takvim günü içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Artvin bölgesindeki en önemli kültür, inanç turizm merkezlerinden biri olan İşhan Kilisesi, mevcut durumuyla da çok sayıda ziyaretçi alan bir destinasyon olarak önem taşımaktadır. Restore edilerek ziyarete açılması, tur operatörlerinin, rehberlerin ve turistlerin farkındalığını destekleyici etkiler yaparak, kiliseyi ziyaret eden turist sayısını da artıracaktır. Tarihi eserlerin restore edilerek turizme açılması il ve ülke ekonomisine katkı yapan, bulunduğu yörenin de sosyo-kültürel yapısına ve tanıtımına hizmet eden bir uygulamak olarak önem taşımaktadır. Bu turizm hareketleri neticesinde özellikle İşhan köyündeki girişimciler için turist transferi, hediyelik eşya, yeme-içme ve konaklama tesisleri gibi ekonomik alanlar oluşacaktır.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İşhan Kilisesi restore ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER