İşitme engellilerin dolandırıldığı iddiası

İşitme engellilerin dolandırıldığı iddiası -Kendisi de işitme engelli olan kişinin, 6 engelli vatandaşa, parayı değerlendirip kar payı vereceğini söyleyerek banka kredisi çektirip, paraları aldıktan sonra ortadan kaybolduğu ileri sür


SİVAS (A.A) - Sivasta, işitme engelli bir kişinin, kendisi gibi engelli 6 vatandaşa parayı değerlendirip kar payı vereceğini söyleyerek banka kredisi çektirip, paraları aldıktan sonra ortadan kaybolduğu öne sürüldü.
     İddiaya göre, kendisi de işitme engelli olan T.A, bir süre önce tanıştığı Sivas İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile yakın arkadaşlık kurdu. Güvenlerini kazanan şüpheli, 6 engelliye, parayı değerlendirip kar payı vereceğini söyleyerek, banka kredisi çekmeye ikna etti.
     Bunun üzerine işitme engelli Uğur Yıldız (32) 45 bin lira, Ünal Yıldız (46) 48 bin lira, Tekin Topçu (45) 95 bin lira, Mustafa Duran (32) 43 bin lira, İsa Kavak (39) 8 bin lira ve isminin duyulmasını istemeyen bir engelli ise 24 bin lira kredi çekip T.Aya verdi. Toplam 263 bin lira alan ve kredi taksitlerini her ay kendisinin ödeyeceğini belirten T.A, Mustafa Duran, Uğur Yıldız ve Tekin Topçuya aldığı para karşılığında senet imzalayıp verdi.
     Bir süre kredi taksitlerini ödeyen T.A, daha sonra ortadan kayboldu. Kredi borcu taksitleri ödenmediği için, bankalarca engellilerin evlerine uyarı yazısı gönderildi.
     Bunun üzerine, dolandırıldıklarını anlayan engelliler, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık, müştekilerin şüpheli aleyhine ellerindeki senetleri icra yoluyla takip edebileceklerini veya şüpheli aleyhine hukuk mahkemelerinde alacak davası açabileceklerini belirterek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
     Mağdur olduklarını dile getirerek, şüphelinin yakalanarak cezalandırılmasını isteyen engellilerin yakınları, yeminli tercüman olmadan işitme engellilere kredi veren banka hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
     Bu arada, şüpheli T.Anın başka şehirlerde de benzer şekilde engellileri dolandırdığı iddia edildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İşitme engellilerin dolandırıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER