İşitme engellinin, işitme engellileri dolandırdığı iddiası

İşitme engellinin, işitme engellileri dolandırdığı iddiası -Manisada 18 işitme engelli vatandaşa bankadan kredi çektirerek dolandırdığı iddia edilen işitme engelli kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu


MANİSA (A.A) - Manisada, kendisi gibi işitme engelli 18 kişiyi, fazla para kazanmak vaadiyle bankadan kredi çekmeye ikna ederek, 450 bin lira tutarında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
     Dolandırıldıklarını iddia eden işitme engellilerin avukatı Jülide Kıyak Anık, gazetecilere yaptığı açıklamada, işitme engelli T.Anın (51), 2010 yılında geldiği Manisada tanıştığı işitme engellilerle kısa sürede samimiyet kurduğunu söyledi.
     T.Anın bazı engellileri ikna ederek kredi çekmelerini sağladığını iddia eden Anık, aldığı para karşılığında komisyon vererek ve çekilen kredilerin taksitlerini de ödeyerek güvenlerini kazandığını anlattı.
     18 işitme engelliye bankadan kredi çektiren T.Anın daha sonra ortadan kaybolduğunu ve bankadan kredi çekenlerin zor durumda kaldığını belirten Anık, T.Anın topladığı paranın miktarı yaklaşık 450 bin lira. 18 mağdurdan 11i adına savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Engelli vatandaşlarımızın kendi aralarında daha çabuk samimiyet kurmaları maalesef istismar edilmiştir dedi.
     İşaret dili tercümanı aracılığı ile açıklama yapan mağdurlardan Sibel Budak, eşinin vasıtasıyla tanışıp güvendiği T.Aya 2 ayrı bankadan çektiği 30 bin lirayı kaptırdığını ifade etti.
     Emekli Sevim Civan da bankadan 15 bin lira çektiğini, ödeyemediği borcu nedeniyle maaşına haciz geldiğini anlattı.
     Evli ve 2 çocuk sahibi olan Şenol Babriş ise T.Anın kendisinden 35 bin lira alarak ortadan kaybolduğunu borcunu ödeyemediği için maaşından kesinti yapıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber İşitme engellinin, işitme engellileri dolandırdığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER