İskenderunda, MKÜ Barbaros Hayrettin Paşa

İskenderunda, MKÜ Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli törenle atıldı


HATAY (A.A) - İskenderunda Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli törenle atıldı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ulusal zenginlik olan denizlere ve denizciliğe gereken önem ve önceliğinin verilmesi gerektiğini belirtti.
     İskenderunun Türkiyenin Doğu Akdenize açılan kapısı konumunda olduğunu ifade eden Lekesiz, İskenderunda kurulması planlana lojistik köyle bölgede denizcilik alanında büyük istihdam sağlanacağını kaydetti.
     Lekesiz, kurulacak olan fakülte ile kalifiye elaman ihtiyacının da kapanacağının altını çizdi.
     Bir ülkenin kalkınmasında insan kaynaklarının önemine değinen Lekesiz, İnsan kaynakları olmadan hiçbir şey olmaz. Bireyi geliştirmek için eğitim şart. Kalkınma ve gelişme ancak eğitimli bireyler ile olur. Çağa uygun nitelikli, yetenekli bireyler yetiştirmek için üniversiteler çok önemli şeklinde konuştu.
     MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de bilime büyük önem verdiklerini, ulusal ve uluslararası anlamda gelişime ve değişime açık olan üniversitelerinin açılan yeni fakültelerle birlikte güçlendiğini kaydetti.
     Güder, Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin 5 katlı gemi şeklinde inşa edileceğini ve 14,5 milyon liraya mal olacağını belirterek, fakültede gemi inşası ve makineleri, gemi ulaştırma ve iletme, deniz iletişimi ve yöneticiliği gibi bölümler açılacağını sözlerine ekledi.
     İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise bir kentin gelişimi için üniversitelerin büyük rol oynadığını ve her zaman üniversiteye ve eğitime destek vereceklerini söyledi.
     İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin de bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
     Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise İskenderunun bölgenin deniz üssü olması noktasında hızla ilerlediğini ve denizciliğe gereken değerin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından MKÜ Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli törenle atıldı.
     Törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber İskenderunda, MKÜ Barbaros Hayrettin Paşa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER