İskenderunda İstişare Toplantısı

İskenderunda İstişare Toplantısı -MHP Hatay Milletvekili Çirkin: İşçilerin kaderi işverenin iki dudağı arasında olmamalı


HATAY (A.A) - MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Ülkücü İşçiler Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, işçilerin kaderinin işverenin iki dudağı arasında olmaması gerektiğini belirtti.
     Çirkin, ülkenin her yönden iyi idare edilmediğini, özellikle işçilerin çok sorunlarının bulunduğunu savundu.
     Türkiyede emeğin ucuz dönemini yaşadığını iddia eden Çirkin, Türkiyenin yüzde 47si asgari ücretle yaşıyor. Bu nasıl büyük ekonomidir. Türkiye büyük bir illüzyonla karşı karşıya. İşçilerin kaderi işverenin iki dudağı arasında olmamalı dedi.
     Birkaç gündür Amik Ovasında çalışma ve incelemeler yaptıklarını belirten Çirkin, şöyle konuştu:
     Amik Ovası geçen yıl da bu duruma düştü. Yetkililer geldi ve gitti. Bu yıl yine aynı manzara. Verilen sözler tutulmamış. Köylü, çiftçi ve arazileri sular altında perişan durumda. ODTÜyü bırakın Amik Ovasında ki buradaki emekçi insanların, çiftçilerin, işçilerin durumuna bir bakın. Bunların artık bir son bulması lazım.
     Dernek Başkanı İbrahim Özden de emeğin en yüce değer olduğunu belirterek, amaçlarının işçinin emekçinin hak ettiği şekilde yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Düzenlenen toplantıya MHP İskenderun Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Nurettin Aydemir ve çok sayıda işçi katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber İskenderunda İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER