İŞKURdan engelli istihdamını destekleyen hibe

İŞKURdan engelli istihdamını destekleyen hibe -İŞKUR İl Müdürü Sarıyerli: -Engellilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı işyerlerinin desteklenmesi için karşılıksız hibe desteği sağlanacak (F


MUĞLA (A.A) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İlyas Sarıyerli, engellilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı işyerlerine karşılıksız hibe desteği sağlanacağını bildirdi.
     Sarıyerli, İŞKURun Korumalı İşyerleri Projesi hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli kişilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
     Proje ile engelli bireylerin istihdamının artacağına işaret eden Sarıyerli, Normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan engellilere, istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı işyerlerinin desteklenmesi için karşılıksız hibe desteği sağlanacak. Böylece engelli vatandaşlarımız da iş sahibi olacak diye konuştu.
     Sarıyerli, engelli istihdamında artış amacıyla kurulacak korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar destek verileceğini kaydetti. Proje kapsamında kurulacak işyerlerinde çalıştırılacak engellilerin ilk bir yıl maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanacağını ifade eden Sarıyerli, işyerinin 5 yıl boyunca denetim ve takibinin de yapılacağına değindi.
     İlyas Sarıyerli, proje kapsamında kurulan korumalı iş yerlerinde, büyükşehir belediyesi sınırları içindeki illerde en az 30, diğer illerde ise en az 15 engelli istihdam edileceğini belirterek, şöyle konuştu:
     Proje teklifleri, projenin uygulanacağı ilde bulunan İŞKUR İl Müdürlüklerine verilecek. Proje tekliflerinin son teslim tarihi 25 Mart mesai bitimine kadardır. Proje faydalanıcıları, başvuru rehberine ve projeyle ilgili bilgilere www.iskur.gov.tr ile www.ozurluveyaslı.gov.tr adreslerinden ulaşabilirler.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İŞKURdan engelli istihdamını destekleyen hibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER