İŞKURdan lise öğrencilerine seminer

İŞKURdan lise öğrencilerine seminer


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü, Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerine, okul sonrası meslek seçimi, iş arama ve iş başvurularında yardımcı olmak amacıyla eğitim semineri verdi.
     İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları Faike Ceylan ve Ayşegül Üstün, meslek seçme döneminde gençleri etkileyen faktörler hakkında bilgi verdi.
     Ceylan, gençlerin yapacağı doğru meslek seçimiyle mutlu olacağını belirterek, Seçtiğiniz mesleği severek yaptığınız zaman mutlu ve başarılı olursunuz. Bu dönem stresli bir dönem. Okul bittikten sonra sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz. Bu nedenle anne ve babalarınızdan destek alın. Seçeceğiniz mesleği iyi tanıyın. O mesleği yapan kişilerden bilgi alın dedi.
     İŞKUR olarak iş arayanların öncelikle kayıtlarını yaptıklarını ifade eden Ceylan, liseyi bitiren öğrencilere, üniversiteye gitmedikleri takdirde iş bulmakta zorluk yaşayacaklarını dile getirdi. Öğrencilerin görüşlerini de alan Ceylan, şunları kaydetti:
     Kendinize şu soruyu sorun. 10 yıl sonra nasıl bir iş, nasıl bir iş yeri, nasıl bir eve, nasıl bir aileye sahip olacağınızı planlayın. İyi bir mesleğiniz olursa, kolay bir iş bulursunuz. Mutlu olursunuz, daha iyi bir sosyal yaşamınız olur. Seçtiğiniz meslek yaşamınızda gelir düzeyini belirler. O yüzden seçeceğiniz mesleğin gelir düzeyine dikkat etmelisiniz.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İŞKURdan lise öğrencilerine seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER