Voleybol: Teledünya Erkekler Türkiye Kupası

Voleybol: Teledünya Erkekler Türkiye Kupası -Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Üstündağ: -Finallerde takımlar yabancı oyuncularını 2+1 kuralına göre oynatabilecek


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ, Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finallerinde, takımların kadrolarındaki yabancı oyuncularını 2+1 kuralına göre oynatabileceklerini söyledi.
     Üstündağ, Gaziantepteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Şahinbey Spor Salonunda 29-31 Mart arasında oynanacak 2012-2013 sezonu Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finallerine ilişkin bilgi verdi.
     Puanlamanın lig usulüne göre yapılacağını belirten Üstündağ, galibiyetlerin eşitliği halinde maç kazanma sayısı, set ve sayı averajlarının dikkate alınacağını ifade etti.
     Her gün 2 maçın yapılacağını bildiren Üstündağ, Her takımın birbiriyle müsabakası var. Üst düzey maçlar izleyeceğiz. Bu turnuvada takımlar yabancı oyuncularını 2+1 kuralına göre oynatabilecek. Yarın başlayacak maçlarda Gaziantep halkını yanımızda görmek istiyorum dedi.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sporu önemsediklerini, bütçelerinin büyük bir kısmını spor yatırımlarına ayırdıklarını belirtti.
     Voleybolda 2. ligde mücadele eden erkek voleybol takımlarının yarı finale yükseldiğini hatırlatan Tahmazoğlu, hedeflerinin 1. Lig olduğunu kaydetti.
     TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok ise kupa maçlarına isim verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.
     İki yıldan beri web tv uygulamasıyla voleybol maçlarını canlı verdiklerini, bine yakın da arşiv maçı yayınladıklarını ifade ederek, Bu yayınlar 117 ülkede izleniyor. Voleybol maçları ilgi görüyor. Maçları iPhone ve iPad üzerinden de veriyoruz. Gaziantepte gerçekleştirilecek maçların tamamını canlı vereceğiz diye konuştu.
     Türkiye Kupası finallerinin maç programı şöyle:
    
     29 Mart Cuma:
     13.30 Arkas Spor-İstanbul BBSK
     16.00 Halkbank-Galatasaray
    
     30 Mart Cumartesi:
     13.30 İstanbul BBSK-Halkbank
     16.00 Galatasaray-Arkas Spor
    
     31 Mart Pazar:
     13.30 Galatasaray-İstanbul BBSK
     16.00 Arkas Spor-Halkbank
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Voleybol: Teledünya Erkekler Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER