İş adamlarından Suriyelilere yardım

İş adamlarından Suriyelilere yardım -Gaziantepin Nizip ilçesinde yaşayan Suriyeliler için gönderilen gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor


GAZİANTEP (A.A) - Hayırsever iş adamları tarafından Gaziantepin Nizip ilçesinde yaşayan Suriyelilere gönderilen gıda yardımları, belediye tarafından sahiplerine ulaştırılıyor.
     İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Türk ve Suudi Arabistanlı hayırsever iş adamlarının yolladığı gıda malzemeleri Nizip Belediyesi ve Nizip Suriye Kardeşlik Platformu görevlileri tarafından kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyelilere dağıtılıyor.
     Platformun sözcüsü Murtaza Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşlardan temin edilen gıda yardımlarının ilçede yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan Suriyeli ailelere dağıtıldığını söyledi.
     İlçede bin 425 aileden oluşan yaklaşık 8 bin Suriyelinin kiraladıkları evlerde yaşadığını ifade Cengiz, Türk ve Arap ülkelerinde yaşayan birçok hayırsever vatandaşın gönderdiği içerisinde gıda, çocuk maması ve çocuk bezi olan paketleri oluşturduğumuz ekiple ilçede yaşayan ve durumu iyi olmayan Suriyeli ailelere ulaştırarak, bu gibi hayırlı işlere aracılık yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İş adamlarından Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER