İkaza rağmen dolandırıldı

İkaza rağmen dolandırıldı -Çorumda cep telefonundan aranarak hesabından terör örgütüne para gönderdiği öne sürülen kişi, banka güvenlik görevlisinin uyarısına rağmen kendisini arayanların verdiği hesap numarasına 2 bin lira yatırd


ÇORUM (A.A) - Çorumda cep telefonundan aranarak hesabından terör örgütüne para gönderdiği öne sürülen kişi, banka güvenlik görevlisinin uyarısına rağmen, kendisini arayanların verdiği hesap numarasına 2 bin lira yatırdı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, inşaat işçisi Ali Syi (30), cep telefonundan arayan kişi ya da kişiler, hesabından terör örgütüne para gönderdiğini belirttikleri Ali Sden, kendisine yardımcı olabilmeleri için verdikleri hesap numarasına bir miktar para yatırmasını istedi.
     Yaklaşık bir saat telefonla bu kişilerle konuşan Ali S, kendisine söylenen hesap numarasına para yatırmak için evden ayrıldı. Gazi Caddesi üzerindeki bir banka şubesine giden Ali S, ATM cihazından para çekmek için banka güvenlik görevlisinden yardım istedi. Sıra beklememek için kendisine yardımcı olmasını istediği güvenlik görevlisine başından geçenleri anlatan Ali S, dolandırılabileceği gerekçesiyle polise bilgi vermesi için güvenlik görevlisi tarafından uyarıldı.
     Sözlü olarak Ali Syi ikna edemeyen güvenlik görevlisi, bu tür olaylara karşı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ATM cihazı üzerine yapıştırılan afişleri gösterdi. Tüm bunlara rağmen ikna olmayan Ali S, bankadan çektiği parayı, başka bir banka şubesindeki hesap numarasına yatırmak için bankadan ayrıldı.
     Güvenlik görevlisinin durumu polise bildirmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Ali Syi aramaya başladı. Ali S, yanına gelen polis ekiplerine, kendisine verilen hesaba 2 bin lira yatırdığını söyledi.
     Ali Snin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İkaza rağmen dolandırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER