Ispartada 20 çocuk koruyucu aile bekliyor

Ispartada 20 çocuk koruyucu aile bekliyor -Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kütük: -Yurtta kalan çocuklarımız için 32 koruyucu ailemiz bulunuyor, ancak koruyucu aileye verilebilecek 20 çocuğumuz daha var (Fot


ISPARTA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Ispartada 32 koruyucu aile bulunduğunu, ancak yurtta kalan 20 çocuğun daha koruyucu aile beklediğini söyledi.
     Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta kalan çocukların korunması ve daha iyi yetişmelerine önem verdiklerini, bu doğrultuda çocukların aile yanında yetiştirilmesi düşüncesini desteklediklerini dile getirdi.
     Çeşitli nedenlerle evlerinden ayrılmış çocukların aile ortamında yetiştirilmesi için uygun ortamlar hazırlamaya çalıştıklarını anlatan Kütük, bu çalışmalardan birinin de koruyucu aile uygulaması olduğunu söyledi.
     Bir çocuk için en iyi ortamın ailesinin yanı olduğunu vurgulayan Kütük, Biz bakanlık olarak aile ortamında yaşama imkanı bulamayan çocuklarımıza çocuk evleri ile aile ortamını yaşatmaya çalışıyoruz. Yurt ve yuva ortamlarında kalan çocuklarımızı, koruyucu aile uygulaması kapsamında sahiplenecek ailelerin yanına vermeyi amaçlıyoruz dedi.
     Üzüntülerin ve sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığına, sevinçlerin arttığına inandıklarını dile getiren Kütük, bu kapsamda koruyucu aile sayısının artmasını istediklerini kaydetti.
     Koruyucu ailenin, çocuğun kısa ya da uzun süreli bakımını, yetiştirilmesini ve eğitimini üstlendiğini anlatan Kütük, 25-55 yaşları arasındaki evli çiftlerin koruyucu aile olabileceklerini belirtti. Koruyucu ailelere kurum olarak maddi destek verdiklerini ifade eden Kütük, Koruyucu aileye devlet olarak 306 ile 408 lira arasında değişen ekonomik destek veriyoruz. Yılda iki defa eğitim ve giyim yardımı yapıyoruz. Bunun dışında eğitime katkı sağlayacak her türlü yardımı da gerçekleştiriyoruz diye konuştu.
     Her çocuğun bir aile yanında büyümeye hakkı olduğunu kaydeden Kütük, koruyucu aile uygulaması ile çocuklara bu hakkın verilebileceğini bildirdi.
     Kütük, Yurtta kalan çocuklarımız için 32 koruyucu ailemiz bulunuyor, ancak koruyucu aileye verilebilecek 20 çocuğumuz daha var dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada 20 çocuk koruyucu aile bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER