Ispartada açıkta alkol alınması yasaklandı

Ispartada açıkta alkol alınması yasaklandı -Isparta Valiliğince il sınırları içerisinde açıkta alkol alınmasının yasaklanmasına ilişkin genelge yayınladı


ISPARTA (A.A) - Isparta Valiliğince il sınırları içerisinde açıkta alkol alınmasının yasaklanmasına ilişkin genelge yayınlandı.
     Isparta Valisi Memduh Oğuzun imzasıyla yayımlanan genelgede, il sınırlar içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması amacıyla açıkta alkol alınmasının yasaklandığı belirtildi.
     Genelgenin hukuki dayanağının İl İdaresi, Kabahatler, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı, Polis Vazife ve Selahiyet kanunlarından alındığı vurgulanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:
     Isparta il sınırları içerisinde kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, kara yollarında, umuma mahsus yerlerde ve umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATMleri, mezarlıklar, köprü altları, gezi yerleri ile nerede park edildiğine bakılmaksızın her türlü aracın içinde alkol içilmesi yasaklanmıştır. Karara uymayanlar hakkında fiil başka suç oluşturmadığı taktirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinin ihlalinden işlem yapılacaktır.
    
     Muhabir: Murat Yolcu - Hızır Hacısalihoğlu
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Ispartada açıkta alkol alınması yasaklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER