Ispartada yeni bir şehir kuruluyor

Ispartada yeni bir şehir kuruluyor -Isparta Belediye Başkanı Günaydın: -Burası Türkiyeye örnek, modern bir kent olacak. İş merkezleri, ticarethanelerin bulanacağı kentte 30 bin kişi yaşayabilecek


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imara açılan 1 milyon 200 bin metrekarelik toplu konut alanında 30 bin kişinin yaşayabileceği yeni bir şehir kuracaklarını bildirdi.
     Başkan Günaydın, Çünür Mahallesinde imara açılan, 1 milyon 200 bin metrekarelik toplu konut alanında gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının tanıtım törenine katıldı. Günaydın, törende yaptığı konuşmada, uzun zamandır, bu alanı imara açarak, yeni bir şehir kurmak istediklerini söyledi.
     Bu isteğini, göreve geldikleri günlerde belediye borçları yüzünden gerçekleştiremediklerini anlatan Günaydın, ancak aradan geçen 2,5 yılda borç sıkıntısından kurtulduklarını, şehrin altyapısını gerçekleştirebilecek araçlar satın aldıklarını kaydetti.
     Alanda 50 bin kamyon malzemeyle dolgu yapıldığını, 30 kilometrelik yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşemeye devam edildiğini belirten Günaydın, şöyle konuştu:
     Burası Türkiyeye örnek, modern bir kent olacak. İş merkezleri, ticarethanelerin bulanacağı alanda 30 bin kişi yaşayabilecek. 450 bin metrekarelik yeşil alan için fidanlar dikilmeye başlandı. Bayındırlık birim fiyatlarıyla burayı ihale etseydik 48 milyon liraya mal olacaktı. Biz kendi imkanlarımızla 18 milyon liraya bitiriyoruz. Bu nedenle teknik heyetime teşekkür ediyorum. Burada özel bir firma tarafından inşaat çalışmalarına başlandı, ancak biz inşaat tamamlanmadan altyapı işlerinin tamamını bitireceğiz.
     Yeni alanın cadde isimlerinin de belirlendiğini vurgulayan Günaydın, en büyük caddeye Şehitler Caddesi, diğer caddelere de Türk bilim ve siyaset adamlarının isimlerinin verildiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartada yeni bir şehir kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER