Ispartalı iş adamlarından Makedonyada ihtiyaç sahiplerine

Ispartalı iş adamlarından Makedonyada ihtiyaç sahiplerine yardım


ISPARTA (A.A) - Ispartahayırsever iş adamları, Makedonyadaki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.
     Hayırsever İş Adamı Abdullah Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ağustos tarihinde Ispartalı 10 iş adamı ile Makedonyaya gittiklerini ve Dedeli, Bahçebozu, Gökçeli, Doyran, Çalıklı, Kurthamzalı, Kızıldoğan gibi Müslüman ve Türklerin yaşadıkları köylerde ihtiyaç sahibi ailelerle bir araya geldiklerini söyledi.
     Makedonyada 257 ihtiyaç sahibi aileye, zeytinyağı, şeker, makarna, pirinç gibi gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolileri dağıttıklarını anlatan Taş, Çoğu köy dağılmış, dışa göç vermiş, geride imkanı olmayan fakir aileler kalmış. Genellikle ormanlık alanlarda 20-30 haneli köylerde yaşıyorlar. İmkanları çok kısıtlı. Şeker dahi bulamıyorlar. Çayı pekmezle içiyorlar dedi.
     11 yıldır Makedonyalı ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını dile getiren Taş, yardım yapılacak ailelerin Diyanet İşleri Başkanlığının Makedonyada görevlendirdiği din görevlileri ve öğretmenlerce belirlendiğini kaydetti.
     Makedonyalıların Türkleri ve Türkiyeyi çok sevdiğine ifade eden Abdullah Taş, Türklere karşı çok büyük bir sevgileri var. Türkiye, Anadolu dediğinizde mutluluktan ağlamaya başlıyorlar. Hemen hemen her evde Türk bayrağı var. Son yıllarda Türkiyenin büyük yardımları olmuş. Türkiyeden giden görevliler her konuda eğitim veriyorlar. Bizler de birkaç iş adamı olarak elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz diye konuştu.
     Taş, yardımlara ileri yıllarda da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Ispartalı iş adamlarından Makedonyada ihtiyaç sahiplerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER