İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -AK Parti Düzce Milletvekili Korkmaz: Bu, İsrail açısından bir diz çökmedir, çaresizliktir. Bu, bizim açımızdan da AK Parti açısından da çok güzel bir şeydir


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, İsrailin Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Bu, İsrail açısından bir diz çökmesidir, çaresizliktir. Bu, bizim açımızdan da AK Parti açısından da çok güzel bir şeydir dedi.
     Mavi Marmara saldırısında gemide yer alan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen insani amaçla yola çıkan Mavi Marmara gemisinin 31 Mayıs 2010 gecesi İsrailin kanlı saldırısına uğradığını söyledi.
     Onurlu insanların saldırıya karşı direndiğini belirten Korkmaz, İsrail, bu saldırısında başarılı olduğunu düşündü. Ama o an bölgede kaybetmişti. Bu kayıp, İsrail tarafından kısa vadede belki hesaplanamadı ama orta vadede İsrail bu çatışmanın kaybedeni olduğunu, Ortadoğudaki hakimiyetini aslında kaybettiğini anladı dedi.
     Korkmaz, Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye ile İsrail ilişkilerinin olması gereken noktaya geldiğini belirterek, Bu belki abartılı gelebilir fakat gelişen olayların bugüne kadar ki seyri iyi analiz edilirse Mavi Marmara saldırısının İsrail için bir çöküşün başlangıcı olduğu aşikardır. Bu, aynı zamanda Türkiyenin bölgede yükselen bir değer olduğunu, yükselen bir güç olduğunun da ifadesiydi şeklinde konuştu.
     Mavi Marmara, Türkiyenin bölgedeki otoritesi ve itibarını tavan yaptırmıştır diyen Korkmaz, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının İsrail Başbakanına, ABD Başkanının dahi söyleyemeyeceği lafları söylediğini belirtti.
     Korkmaz, Ortadoğudaki ayaklanmanın kıvılcımını patlatanın Mavi Marmara gemisi olduğunu belirterek, İsrail kaybetti. Biz bunu o gün de söyledik. Direndi. Çünkü geçmişten gelen bir ukalalığı ve pervasızlığı vardı. Sandı ki bu böyle gidecek. Ama İsrail gördü ki Türkiye olmadan bölgede nefes alması mümkün değildir. Ama artık İsrail için çöküş başlamıştır. Biz mazlum Yahudilerin, sıradan halkın düşmanı olamayız. Ama orada var olan siyonist devlet hem kendi sonunu hazırlamaktadır, hem de kendi insanlarının sonunu hazırlamaktadır açıklamalarını yaptı.
     ABD baktı ki Türkiye bölgede ne derse oluyor- diyen Korkmaz, Amerika İsraili daha fazla taşıyamayacağını İsraile net olarak bildirdi. ABD, İsraile Şımarıklığı bırak, aklını başına topla. Sen de bölgede çöküyorsun, biz de demiştir. Bunun sonucudur bu ifadesini kullandı.
    
     -İsrailin muhakkak özür dileyeceğini biliyorduk-
    
     Hiç kimsenin İsrailin özür dilemesine ihtiyacı olmadığını vurgulayan Korkmaz, Türkiyenin devlet olmanın gerektirdiği şartları yerine getirdiğini söyledi.
     Korkmaz, kararın bölge halkları açısından hayırlı olmasını dileyerek, Siyonist devlet açısından bir yıkımın başlangıcı olmasını diliyorum. İsrailin muhakkak özür dileyeceğini biliyorduk. Onurlu bir özür dilemek istiyor kendince. Yahudi kurnazlığıyla bu işi örtbas etmek istiyor dedi.
     Bu, Türk dış politikasının başarısıdır diyen Korkmaz, çok net tavır ve ifadeler kullandıklarını bildirdi. İsrailin bölgede varlığını sürdürmesinin çok zor olduğunu bildiren Korkmaz, şunları kaydetti:
     Orada Nilden Fırata kadar toprakları kendisi için hedef gören bir devletin yaşaması mümkün değil. Şu anda da büyük sıkıntılar içerisinde. ABD ve Avrupa koruyor. Ne zamana kadar kendisini koruyacak. ABD ve Avrupa, şu anda kendini mali çöküntüden kurtarmanın yolunu arıyor. Sonunda İsraile Yeter artık diyeceklerdir. Gidişat buraya doğrudur. Siyonist ve ırkçı bir devletin varlığını o bölgede varlığını devam ettirmesi bana pek mümkün gelmiyor. Bu, İsrail açısından bir diz çökmedir, çaresizliktir. Bu, bizim açımızdan da AK Parti açısından da çok güzel bir şeydir.
     Korkmaz, saldırının 3. yılında Mavi Marmaranın aynı katılımcılarla birlikte bölgede olmasını, oradan da Gazzeye gitmesini istediklerini, önünün açılması halinde şehit arkadaşlarının ruhlarının şad olduğunu düşüneceklerini, onun haricindeki bir şeyin kendisini ruhen tatmin etmeyeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER