İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Saldırıda yaralanan Osman Çalık: -İsrailden tazminat alabilirsek alacağım paranın tek kuruşuna dokunmadan Filistin devletine kendim götürüp vereceğim


ERZİNCAN (A.A) - Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisine İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Osman Çalık, İsrailden tazminat alabilirsek alacağım paranın tek kuruşuna dokunmadan Filistin devletine kendim götürüp vereceğim dedi.
     Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistine giderken uygulanan ambargonun kaldırılması, insanlara yardım ve amacıyla hareket ettiklerini kaydetti.
     İsrail her yerde yaptığı gibi oradaki masum insanlara ellerinde herhangi bir kesici alet olmamasına rağmen zulüm yapmaktan geri kalmamıştır diyen Çalık şunları söyledi:
     Biz İsrailin özür dilemesini çok daha önceden bekliyorduk. İsrailin o gün gemide yapmış olduğu zulüm, vurduğu, yaraladığı insanlardan birisi de bendim. Ben bir yıl koltuk değnekleriyle gezdim. Bu yapmış olduğu özür, verdiği tazminat bunun karşılığı değil ama yine de Türk Devletine bu işin yakasını bırakmadığı için teşekkür ediyorum. İsrailden tazminat alabilirsek alacağım paranın tek kuruşuna dokunmadan Filistin devletine kendim götürüp vereceğim.
     Çalık, saldırıda sağ bacağından yaralandığını belirtti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER