İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -CHP Grup Başkanvekili İnce: İsrail bütün alabileceklerini aldı zaten


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İsrailin Türkiyeden özür dilemesiyle ilgili, İsrail bütün alabileceklerini aldı zaten dedi.
     İnce, milletvekili irtibat bürosunda yaptığı açıklamada, basın kuruluşlarını eleştirerek, Hükümetin aldıklarını veriyor sürekli medya, verdiklerini vermiyor. Yani PKKnın elindeki 8 kamu görevlisi alındı. Bunun karşılığında PKKya ne verdi- Bunu bilmiyoruz diye konuştu. İsrail Türkiyeden özür dilemesine de değinen İnce, şunları kaydetti:
     Biz Türk hükümetinden, Türkiyeden, Türk Devletinden İsrailin özür dilemesini doğru, haklı buluruz ama Türkiye ne verdi biliyor musunuz- Bir, İsraile OECD üyeliği için veto hakkından vazgeçti Türkiye. Bir bunu verdi. İki, NATO tatbikatlarına katılmasında veto vardı, Türkiye bu vetosundan vazgeçti. Üç; Küreciki verdi. Dört Gazze ablukasının kaldırılmasında diretiyordu Türkiye, bu diretmekten vazgeçti Türkiye. Bir diğeri de en önemlisi belki de Mavi Marmara olayının kasten yapıldığını savunuyordu Türkiye. Türkiye bu tezinden vazgeçti. Bunun bir kaza olduğunu kabul etti. Zaten kaza olduğunu kabul etseydi, Gazze ablukasından, onun kaldırılması tezinden vazgeçmiş olsaydı, İsrail zaten 2011de de özür dilerdi. Asıl özrü dileyen Başbakanın kendisidir. Başbakan Danimarkaya gittiğinde, yanlış anlaşıldım siyonizmine girdiydi. Yani İsrail Türkiyeden özür diledi. Telefonda dilemiş. Bütün bunlardan önemlisi önce Başbakan özür diledi. Artı İsrail bütün almak istediklerini aldı zaten. OECD üyeliğini aldı, NATOnun tatbikatlarını aldı, Gazzeye ablukayı hafifletti. Kasten değil, kazayla oldu dedi. Bunlar tamamen İsrailin tezleri. İsrail bütün alabileceklerini aldı zaten. Ne yazık ki medya bunları çarpıtarak veriyor. İktidara yalakalıkta sınır tanımıyor.
     CHPnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olsun- sorusunun yöneltildiği bir ankette ilk sırada yer almasını da değerlendiren İnce, Ankete katılanlara teşekkür ediyorum. Beni birinci sırada çıkarmışlar. Bunun kararını örgütümüz, parti meclisimiz ve genel başkanımız verecektir. Zaman neler gösterir hep birlikte bakacağız ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER