Türk Dünyası Nevruz şenlikleri

Türk Dünyası Nevruz şenlikleri -Nevşehirin Ürgüp ilçesinde nevruz, TÜRKSOYa üye 9 ülkenin devlet sanatçılarının sahne aldığı programla kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirin Ürgüp ilçesinde nevruz, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına (TÜRKSOY) üye 9 ülkenin devlet sanatçılarının sahne aldığı programla kutlandı
     Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Derinkuyu Kaymakamı Mitat Can Kutluca, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı tarafından nevruz ateşi yakıldı.
     Elçin Gafarlı, burada yaptığı konuşmada, bu yıl TÜRKSOYun kuruluşunun 20. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, kuruldukları günden itibaren Türkiyedeki nevruz kutlamalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Türkiyede 17 Martta İstanbulda başlatmış oldukları etkinlikler kapsamında Anadoluyu adım adım gezdiklerini ve Türklerin öz kültürü olan nevruz coşkusunu Anadolu insanıyla paylaştıklarını ifade eden Gafarlı, Bugün de Ürgüpte bu kutlamalarımızı gerçekleştiriyoruz. Muhteşem Ürgüpte halkımızla, turistlerle, öğrencilerle nevruzu kutluyoruz. Türk dünyasının öz kültürü olan nevruz coşkusunu insalara yaşatmaya çalışıyoruz dedi.
     Nevruzun 2009 yılında UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girdiğini 2010 yılında ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da Dünya Nevruz Bayramı olarak uluslararası alanda kabul edildiğini kaydeden Gafarlı, TÜRKSOY olarak biz Türk kültürünü Türk Cumhuriyetlerinde yaşatırken, yurt dışında yaptığımız programlarla da Türk kültürünü ve nevruzu tanıtıyoruz diye konuştu.
     Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız da Nevruzun yeniden doğuşun, diriliş, kuruluşun, birlikteliğin sembolü olduğunu, bu manada Ürgüpte de gerçekleştirilen program ile bu birlikteliğin sağlandığını ifade etti.
     Ürgüp olarak dünyanın farklı yerlerinden gelen Türklerle Nevruz bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldız, Türk dünyasının farklı ülkesinden koşup gelen soydaşlarımızla, kardeşlerimizle nevruzun bize yaşattığı birlikteliği Ürgüpte yaşıyoruz. Ben nevruzun Türk dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Türk Dünyası Nevruz şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER