İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Gedizde açılışa katıldı


KÜTAHYA (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kütahyanın Geniz ilçesindeki bir otelin açılışına katıldı.
     Topbaş, açılışta yaptığı konuşmada, artık ülkeler arasında hudutların kalktığını ve dünyanın küresel bir köy haline geldiğini kaydetti.
     Dünyada artık güç dengesinin değiştiğini ifade eden Topbaş Dünyada bu değişim ve dönüşümü iyi okuyabilen ülkeler ve yöneticileri ancak kendilerini geleceğe taşıyabilirler. Türkiye, dünyaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde varlığını hissettirip çevresindeki ülkeleri etkileyebildi dedi.
     Topbaş, Başbakan Erdoğan önderliğinde böyle bir süreci yakalayan Türkiyenin Çinden sonra kalkınmasını sağlayan ikinci büyük ülke durumuna geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
     Görüştüğümüz her yabancı, gittiğimiz her ülke yöneticisi bize bu başarının sırrını soruyor. Üç ay kadar önce Güney Korenin Seul eski belediye başkanıyla İstanbulda bir görüşme yaptım. Bana söylediği ifade aynen şu Türkiye 10 yıl içinde dünyanın geleceği konusunda karar veren ülkelerden biri haline gelecek. Dünyada söz sahibi 4 ülkeden biri olacak ifadesini kullandı. Bir devlet adamının Türkiyeyi gözlemlemesi önemli mesajlar içeriyor. Ülkemizi geçmişiyle mukayese ettiğimiz zaman her alanda çok önemli mesafeler aldığımızı görüyoruz.
     Daha sonra Topbaş, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu ile otelin açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir : Mehmet Altıntaş
     Yayıncı : Deniz Açık
<< Önceki Haber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER