İstanbul

İstanbul-Muş uçak seferleri başladı -Muş Havaalanına ilk uçuşunu gerçekleştiren Pegasus Havayollarına ait uçak, çiçeklerle karşılandı -Vali Çınar: Hava yolu ulaşımı son yıllarda çok önemli ivme kazandı (Fotoğraflı-Görü


MUŞ (A.A) - Muş Havaalanına ilk uçuşunu gerçekleştiren Pegasus Havayollarına ait uçak, çiçeklerle karşılandı.
     İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından 185 yolcusuyla havalanan Pegasus Havayollarına ait uçak, Muş Havaalanına iniş yaptı.
     Uçağı karşılamak üzere apronda bekleyen Vali Ali Çınar, burada yaptığı konuşmada, İstanbul-Muş karşılıklı uçak seferlerinin haftada 3 gün olacağını belirtti.
     Havayolu ulaşımının Muş ve bölge için önemine değinen Çınar, Havayolu ulaşımı son yıllarda çok önemli ivme kazandı. İnsanlarımız artık daha konforlu, hızlı ulaşım yolunu tercih eder hale geldi. İşte bu tercihten dolayı, bugün Sabiha Gökçen Havalimanından ilk seferini yapan Pegasus Havayolları, ilimize tam dolu geldi ve dolu gidecek dedi.
     Haftada 3 gün yapılması planlanan seferlerin, yolcu kapasitesine paralel olarak artabileceğine değinen Çınar, yolcuların, İzmire de sefer konulması yönünde taleplerinin bulunduğunu ifade etti.
     Çınar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün, havaalanının gelişmesi konusunda bir dizi yatırımlar planladığını bildirerek, şöyle konuştu:
     Havaalanındaki itfaiye binası inşaatı devam ediyor. Burada hizmet yapacak personel için 24 daireli lojmanın inşaatına başlanacak. Ayrıca yeni terminal binası da bu sene ihale edilecek. İhale edildiği takdirde, apron genişlemesi de yapılacak. Bir diğer ihtiyacımızsa teknik kule. Onun da nereye yapılacağına dair planlama çalışmaları devam ediyor. Bütün bunlar 2-3 yıl içinde tamamlandığında, havaalanımız şirketlerin istediği düzeye ulaşacak.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER