Organ nakli beklerken, organıyla hayat verecek

Organ nakli beklerken, organıyla hayat verecek -Antalyada budama yapmak için çıktığı ağaçtan düşen ve 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki böbrek hastasının organları, vasiyeti üzerine bağışlandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada ağaçtan düşen ve 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki böbrek hastası kişinin organları, ailesi tarafından bağışlandı.
     Ankarada 20 yıl önce gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulan 66 yaşındaki 4 çocuk babası Cengiz Canıberk, tedavi için hastanede kaldığı sürede organ naklinin önemini fark etti. Ankaradaki bir hastanede 15 yıl önce yapılan organ bağışı kampanyasına katılan Canıberk, burada organlarını bağışladı. Hastanede organ bağışıyla ilgili anlatılanlardan çok etkilenen Canıberk, çocukları ve eşine de öldükten sonra organlarının bağışlanması için vasiyette bulundu.
     Emeklilik günlerini geçirmek ve nakil olmak için Antalyaya yerleşen Canıberk, evde periton diyalizi görürken bir yandan da hayata tutunmak için kadavradan gelecek haberi beklemeye başladı.
    
     -Ağaçtan merdiven boşluğuna düştü-
    
     Nakil için bekleyen Canıberk, 16 gün önce budama yapmak için evlerinin bahçesindeki ağaca çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden Canıberk, ağaçtan düştü. Ağır yaralanan Canıberk, çevredekiler tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Canıberkin organları, vasiyeti üzerine ailesi tarafından bağışlandı.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan incelemede, Canıberkin sadece karaciğerinin nakil için uygun olduğu tespit edildi. Canıberkin karaciğerinin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Enstitüsündeki bir hastaya nakledileceği öğrenildi.
    
     -Babam organ beklerken, organıyla hayat verdi
    
     Babasının cenazesini Adli Tıp Kurumu Morgundan alan kızı Ayşe Canıberk, hayat kurtarmak için böyle bir karar verdiklerini söyledi. Babasının yaşarken kendilerine organlarının bağışıyla ilgili vasiyette bulunduğunu anlatan Canıberk, Babamın ömrü böbrek naklini beklemekle geçti. Organ bağışının hayat kurtardığının farkındaydı. Biz de onun isteği üzerine organlarını bağışladık. Babam organ beklerken, organıyla hayat verdi. İnşallah karaciğer nakli yapılan kişi sağlığına kavuşur dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Organ nakli beklerken, organıyla hayat verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER