İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -İstiklal Marşının kabul edilişinin 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle Nevşehirde tören düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle Nevşehirde tören düzenlendi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene, Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yükselin yanı sıra bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
     Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoyun İstiklal Marşı yazımı ve öncesinde yaşanan gelişmeleri aktarması ile devam eden etkinlikte, öğrenciler Mehmet Akif Ersoyun çeşitli şiirlerini seslendirdiler.
     Programda daha sonra ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Milli Mücadele Ruhu konulu şiir ve Kitap Okumaya ve Kütüphaneye Davet konulu slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Savaş ve Başkan Ünver tarafından verildi.
     Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi müzik öğretmeni Ayfer Yıldız ve Grafik Tasarım Öğretmeni Fatmagül Sevi nezaretinde hazırlanan koronun seslendirdiği çeşitli türkülerin ardından program Milli Mücadele Dönemi ve İstiklal Marşı temalı afiş sergisinin açılışı ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER