İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Yalova Belediye Başkanı Koçal: Milli marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Milli marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır dedi.
     Koçal, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Büyük Usta Mehmet Akif Ersoyun, Türk ulusuna yazdığı İstiklal Marşının her kelimesinde büyük dersler verdiğini belirtti. Koçal, şunları kaydetti:
     Milli marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerdendir. Milli marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Milli marşımız, Türk milletinin medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşı, Cumhuriyetin ilanından önce 12 Mart 1921 tarihinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış olmakla beraber, Cumhuriyeti müjdelemiş ve milli marş olarak kabul edildikten sonra da hemen her gün tekrarlandığı için Atatürk ile beraber Cumhuriyetin sembolü olmuştur. Şu zaman itibariyle hala gururla okuduğumuz milli marşımız olan İstiklal Marşımızın yıl dönümünü kutluyor, bize bu marşı hediye eden Mehmet Akif Ersoyu şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER