İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Toroslarda öğrenciler, İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması düzenledi.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ayışığı Konferans ve Düğün Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, İstiklal Marşı ruhunun, Türkiyeyi vatan yapan değerlerin en başında geldiğini söyledi.
     Gençlerden İstiklal Marşını iyi anlayıp, analiz etmelerini isteyen Tuna, Türk Milletine cesaret vermek, cephedeki askerlerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla yapılan yarışmada İstiklal Marşımızı kaleme alan bağımsızlık idolü Mehmet Akif Ersoy, vatan, millet, bayrak sevgisini, imanını, mücadeleci ruhunu, gönlünü mısralara dökmüştür dedi.
     İstiklal Marşının her cümlesinde bir anlam ve bu milleti anlatan bir ifadenin yer aldığını vurgulayan Tuna, Kolay elde edilmeyen ve zorluk içerisinde kurulan bu vatanı emanet aldığımız atalarımızdan, gençlerimiz Cumhuriyetin ilkelerini koruyarak gelecek nesillere aynı şekilde taşıyacaklardır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye konuştu.
     Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak da, Mehmet Akif Ersoyun İstiklal Marşı başta olmak üzere yazdığı şiirlerle milletin milli ve manevi duygularını her zaman ayakta tuttuğunu vurguladı.
     Konuşmaların ardından başlayan yarışmada, diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilme yapıldı.
     İstiklal Marşını beden dili ile okuyan Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu öğrencisi Fatma Çapaklı, mansiyon ödülüne layık görüldü.
     Yarışmanın birincisi Candan Merzeci İlkokulundan 92 puanla Semra Şükran, ikincisi Kızılbağ Ortaokulundan 90.8 puanla Aliye Tuğçe Nas, üçüncü ise Çukurova İlkokulundan 89.2 puanla Seray Yıldırım oldu.
     Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, dereceye girenlere Türk Bayrağı ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere de İstiklal Marşının yazılı olduğu bir belge verildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuahl Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER