İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


ARTVİN (A.A) - Artvinde, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesince Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Necmettin Kalkan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, davetliler ve öğrenciler katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emine Sırma İstiklal Marşına Giden Yol ile Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan konuşma yaptı.
     Tören, Gözde Altuntaş adlı öğrencinin Bülbül adlı şiiri okumasının ardından Bayrak ve Bağımsızlık temalı oratoryonun sahnelenmesiyle devam etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasında liseler arasında birinci olan Şavşat Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Selçuk Şahin, arkadaşları Nazlıcan İslamoğlu, Fatma Kocapınar, Sultan Özbek ile İstiklal Marşını okudu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER