İSU, Alikahyada kurulacak çelik fabrikasının su

İSU, Alikahyada kurulacak çelik fabrikasının su ihtiyacını karşılayacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Alikahya Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmaları devam eden çelik fabrikasının su ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattı.
     İSUdan yapılan yazılı açıklamada, Kartepe ve İzmit Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmaların Köseköy-Kolordu mevkisindeki Sapanca-Karakaya branşman hattı ile Posco Çelik Sanayi AŞ arasında yapıldığı kaydedildi.
     Çalışmalarda uzun ömürlü ve son teknoloji ürünü olan 450 milimetre çapındaki polietilen boruların kullanıldığı belirtilerek, Toplam 3 bin metre uzunluğunda şebeke hattı döşenecek. Ayrıca, çalışmalar kapsamında TEM Otoyolu altından yatay sondaj yapımı da devam ediyor. 2013 yılında faaliyete geçecek olan soğuk ve paslanmaz çelik sac imalatı yapacak fabrikanın içme suyu çalışmaları 10 gün içinde tamamlanacak ifadelerine yer verildi.
     İSUnun Alikahya Organize Sanayi Bölgesine kullanma suyu sağlamak için hazırladığı projeye başlayacağı kaydedilen açıklamada, proje kapsamında Sapanca terfi merkezi ile organize sanayi bölgesi arasında 800 ile 315 milimetre arasında çeşitli çaplarda boru kullanılarak 17 bin 939 metre hat döşeneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İSU, Alikahyada kurulacak çelik fabrikasının su Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER