İtalyan iş adamlarından MTSOya ziyaret

İtalyan iş adamlarından MTSOya ziyaret


MERSİN (A.A) - Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında, İtalyanın Sicilya bölgesi süs bitkileri sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasını (MTSO) ziyaret etti.
     MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kasım Tanrıöver, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Oda olarak önem verdiğimiz, süs bitkileri sektörüyle ilgili olarak sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.
     Süs bitkilerinin, Türkiye ve bölgede yeni gelişen bir sektör olduğunu ifade eden Tanrıöver, Artık ülkelerin birbirleriyle çılgın rekabet yapmak yerine stratejik işbirliği yapması lazım. Bu ziyaretin iki taraf içinde çok yararlı olacağını düşünüyorum diye konuştu.
     Messina Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Giuseppe Salpietro ise, iki bölge arasında iklim ve ekonomik yapı gibi alanlarda çok büyük benzerlikler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Daha çok ekonomik anlamda gelişme kaydeden süs bitkileri sektörünün ticari anlamda da gelişeceğini düşünüyorum. Bu sektör, sadece bu alanda değil başka alanlarda da ticari gelişime katkı koyacaktır. Odamıza kayıtlı 50 bin firma bulunuyor. Bunun yüzde 16sını zirai alanda faaliyet gösteren firmalar oluşturuyor. Özellikle üreticilerimiz Avrupanın kuzey doğusuna ihracat yapıyor. İki bölgenin de işbirliğinin artarak, ticaret hacminin gelişmesini istiyoruz. Sektörün üretim kapasitesi ve kalitesinin yüksek olmasından dolayı her konuda anlaşabileceğimizi umuyorum.
     Konuşmaların ardından, MTSO Proje Sorumlusu Erdem Yatkın, Mersin ve Mersinde süs bitkileri sektörü hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İtalyan iş adamlarından MTSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER