İzmaritlerin yere atılmasını mermer küllüklerle önleyecekler

İzmaritlerin yere atılmasını mermer küllüklerle önleyecekler -Edirne Belediyesi, kentin en işlek caddesinde izmaritlerin yere atılmasını önlemek amacıyla yarımşar metrelik mermer küllükler yaptıracak


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi, kentin en işlek caddesinde izmaritlerin yere atılmasını önlemek amacıyla yarım metrelik mermer küllükler yaptıracak.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin en hareketli noktası olan Saraçlar Caddesinde vatandaşların uyarılara rağmen yerlere çekirdek ve izmarit attıklarını söyledi.
     Temizliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Sedefçi, kahvehane ziyareti sırasında vatandaşların izmaritlerin yere atılmasından şikayetçi olduklarını bildirdi.
     Ziyaret sırasında insanların fark edebilecekleri şekilde büyük küllükler yapılması önerisinde bulunulduğunu anlatan Sedefçi, Tabii ki espri yaptılar ama doğruluk payı da var. Uyarılarımıza ve caddede çok sayıda küllük olmasına rağmen, hala vatandaşlar sigaralarını yere atıyor. Arkadaşlara talimat verdim. Saraçlar Caddesine 50ye 50 ya da 60a 60 iki tane büyük mermer küllük yaptıracağım. Sigarayı yere atanlar büyük küllükleri görünce utanıp da belki yere atmazlar dedi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER