İzmirde Atatürk portresi projesi

İzmirde Atatürk portresi projesi -10 Kasım Atatürkü Anma Gününde Cumhuriyet Meydanında bir araya gelecek 2 bin 400 kişi, Atatürkün portresini oluşturacak


İZMİR (A.A) - İzmirde, 10 Kasım Atatürkü Anma Gününde bir araya gelecek 2 bin 400 kişi, Atatürk portresi oluşturacak.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikal edişinin 74. yılında farklı bir projeye imza atmak istediklerini belirtti.
     Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelecek 2 bin 400 kişinin Atatürk portresi oluşturacağını anlatan Tartan, 10 Kasım, Atatürke sevgi, saygı ve minnet duygularını gösterme günüdür. Onun çok sevdiğimiz portresini, genciyle, yaşlısıyla İzmir halkı yapacak. İnsanlar siyah elbiseleriyle Cumhuriyet Meydanına gelecek ve portre oluşturulacak diye konuştu.
     İnsanlardan oluşacak Atatürk portresinin Türkiyede ve dünyada ilk olduğunu ifade eden Tartan, Böyle bir portrede yer almak tarihi bir olay. O fotoğraf bundan sonraki kuşaklara da miras olarak bırakılacak dedi.
     Fotoğraf sanatçısı ve projenin yöneticisi Cumhur Aygün ise 1,5 yıl önce başlayan çalışmaların en ince detayına kadar düşünüldüğünü dile getirdi. Cumhuriyet Meydanı büyüklüğündeki portreyi helikopterden fotoğraflayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Aygün, Yarın saat 10.00dan itibaren İzmirlileri siyah kıyafetleri ile bekliyoruz. Mustafa Kemal Atatürkün yüzünün bir parçası olmak için Karstan, Ankaradan gelmek isteyenler var ifadelerini kullandı.
     Aygün, katılımın çok olması halinde ikinci bir portre daha oluşturabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İzmirde Atatürk portresi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER