İzmirde meme kanserinde farkındalık çalışması

İzmirde meme kanserinde farkındalık çalışması -Proje kapsamında, İzmirdeki 50 bin kadına ulaşılarak erken teşhisle yüzde 98 başarı sağlanan meme kanseri hakkında farkındalık oluşturulacak


İZMİR (A.A) - İzmirde başlatılan Meme Okulu projesi kapsamında, kentteki 50 bin kadına ulaşılarak erken teşhisle yüzde 98 başarı sağlanan meme kanseri hakkında farkındalık oluşturulacak.
     Meme Kanseriyle Savaşım Derneği, Universal Hastaneler Grubu ve Konak Belediyesinin işbirliğiyle başlatılan Meme Okulu projesinin tanıtımı Kordon Otelde yapıldı.
     Burada konuşan Universal Hastaneler Grubu Ege Bölge Koordinatörü Dr. Ulvi Ünal, Her ayın 10unda 10 dakika sloganıyla kadınların ayda 10 dakikalarını ayırarak kendi memelerini kontrol etmesini istediklerini belirtti.
     Kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Ünal, Bu sadece sosyal sorumluluk projesi değil, aynı zamanda okul. Yaklaşık bir yıl devam edecek. Burada meme kelimesinin ve memenin anlamının artık tabu olmadığını, özellikle kadınlarımızın memelerine dokunması gerektiğinin de peşinden gideceğiz dedi.
     Projenin İstanbulda Şişli Belediyesi ve Kansersiz Yaşam Derneği ile ortak yürütüldüğünü ifade eden Ünal, 6 ayda 2 bin 98 kadının meme kanseri ve diğer kadın kanserleri konusunda bilinçlendirildiğini, ulaşılan 10 kadında erken safhada meme kanserinin yakalandığını ve tedavisinin yapıldığını bildirdi.
     Meme Kanseriyle Savaşım Derneği Başkanı Gülay Oyur Çelik, erken teşhis sayesinde meme kanserinin kolaylıkla aşılabildiğini ve başarı oranının yüzde 98 oranında olduğunu kaydetti. Çelik, kadınlardan her ay 10 dakikalarını elle muayeneye ayırmalarını istedi.
     İstanbuldaki Meme Okulunun kurucularından Opr. Dr. Cem Yılmaz ise kadınların memeyi kendi bedenlerinin bir parçası olarak görmesi gerektiğini bildirdi.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da İzmirde 50 bin haneye broşür ulaştırılacağını, broşürde meme kanseri hakkında neler yapılması gerektiğinin anlatılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde meme kanserinde farkındalık çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER