İzmirde işadamı Çelenk cinayetinde 8 tutuklama

İzmirde işadamı Çelenk cinayetinde 8 tutuklama


İZMİR (A.A) - İzmirin Urla ilçesinde, Ayhan Çelenkin (37) öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 8i tutuklandı.
     Urlada geçen ağustosta düzenlenen şenlikleri izledikten sonra meydanda otururken bir otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Çelenkin katil zanlılarını yakalamak için sürdürülen çalışma kapsamında polis, maktulü alacak anlaşmazlığı nedeniyle S.Tnun vurup suç ortağı S.Ç. ile kaçtığını saptadı. İki şüphelinin yakalanmasına çalışılırken, olayda gözcülük yaptığı ileri sürülen U.Ö, gözaltına alındı. U.Ö, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, takip sonucu, cinayeti işledikleri belirlenen S.T. ile S.Çnin İstanbulda bulunduklarını belirledi. İstanbula giden ekipler, iki şüpheliyi yakaladı. Cinayette azmettirici ve faillere yardımcı oldukları ileri sürülen 9 şüpheli Z.A. (36), R.B. (34), A.K. (37), R.A. (35), N.A. (34), M.Y.O. (17), R.Ç. (59), E.D. (31) ve M.T. (32) de gözaltına alındı.
     Sorgularının ardından Urla Adliyesinde hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 17 yaşındaki M.Y.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, R.Ç, A.K. ve R.Aya adli kontrol cezası verildi. Diğer 8 zanlı ise tutuklandı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber İzmirde işadamı Çelenk cinayetinde 8 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER