İzmirde sağlık turizmi

İzmirde sağlık turizmi -İZTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kazançoğlu: -İzmir, büyük potansiyeli ile dünya sağlık turizminde söz sahibi olmaya aday


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, kentin büyük potansiyeli ile dünya sağlık turizminde söz sahibi olmaya aday olduğunu belirtti.
     EXPO 2020ye sağlık temasıyla aday olan İzmirde, sağlık turizminin gelişmesi için atılacak adımlar Sağlık Turizminde Küresel Trendler ve Başarı Hikayeleri başlıklı toplantıda ele alındı.
     İZTO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kazançoğlu, İzmirin tarih boyunca önemli bir sağlık merkezi olduğunu, dünya genelinde tedavi ve tatil kavramlarını bir araya getiren sağlık turizminin özellikle son 10 yılda hızla geliştiğini anlattı.
     Sağlık turizminin 2006 yılında 40 milyar dolar olan hacminin, 2012 yılında 100 milyar dolara ulaştığına işaret eden Kazançoğlu, Yüksek kalite ve düşük maliyetle tedavi olma ihtiyacı dünyada yeni pazar arayışları getirdi. İzmir, büyük potansiyeli ile bu alanda söz sahibi olmaya aday dedi.
     Dünyadaki en önemli kanser merkezlerinden MD Anderson Kanser Merkezinde görevli Doç. Dr. Gabriel Mena ise Türkiyenin coğrafi konumu, birçok bölgeye yakınlığı, iklimi, uzman kadrosuyla sağlık turizmi alanında büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
     Türkiye genelinde dünya akreditasyonuna sahip 46 sağlık kurumunun bulunmasının güven artırıcı bir referans olduğunu vurgulayan Mena, Sağlık turizminde gelişme hedefi İzmir için doğru bir hedef. İklim, tarihi ve kültürel yapısı da göz önünde bulundurulduğunda doğru bir planlama, bu konuya kendini adamış yöneticiler, doğru yapılanma ile çok kısa sürede önemli adımlar atılabilir dedi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber İzmirde sağlık turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER