Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kutluay:

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kutluay: -Güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamak, öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, Güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamak, öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir dedi.
     Kutluay, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara, okul başarısının yanında, büyüme ve gelişmeleri ile sağlıklı beslenmeleri konusunda da destek olunması gerektiğini ifade etti.
     Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin ve algılamalarının azaldığını aktaran Kutluay, bu nedenle okuldaki başarılarının düştüğünü belirtti.
     Kutluay, ailelerin çocukların beslenmesine önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Aileler, çocuklarının yalnızca okul başarılarıyla değil, onların büyüme ve gelişmelerini izleme ile sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle de yakından ilgilenmelidir. Çocukların, kemik ve diş gelişimi için günde 2-3 su bardağı süt veya yoğurt ve beyaz peynir tüketmeleri önemlidir. Ayrıca, hastalıklara karşı daha dirençli olmaları, göz, cilt ve sindirim sistemlerinin sağlıklı olması için her gün 5 porsiyon taze sebze veya meyve tüketmeleri gerekir. Öğrenciler için en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltı yapılmadığı takdirde, dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır. Bu nedenle, güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltıyla başlamak, öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir. Çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Peynir, haşlanmış yumurta, taze meyve suyu, birkaç dilim ekmek veya 1 bardak süt çocuklar için yeterli ve dengeli bir kahvaltı örneğidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kutluay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER