İzmirde üniversite öğrencisine cinsel taciz davası

İzmirde üniversite öğrencisine cinsel taciz davası -Bornovada sokakta bir üniversite öğrencisine nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanan sanığın tahliye istemi reddedildi


İZMİR (A.A) - Bornovada, sokakta bir üniversite öğrencisine nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Ege Üniversitesi çalışanı sanığın yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık C.Y ile davacı öğrenci P.Y. ve tarafların avukatları katıldı.
     Sanık C.Y, duruşmada yaptığı savunmada, cinsel saldırı suçlamalarını kabul etmedi.
     Olay günü Antalyadan davet ettiği S.Kyı almak için yola çıktığını ve yolda elinde valizle sırtı dönük yürüyen kişiye, servisle gelmiş olabileceği düşüncesiyle seslendiğini, duymayınca da yanına yaklaştığını ve sonradan karakolda isminin P.Y olduğunu öğrendiği davacının, panikleyerek birden bağırdığını ileri süren C.Y, şu savunmayı yaptı:
     Bayan bağırınca ben de korktum. Bana tokat attı ve gözlüğümü kırdı. Bayanının kıyafeti kısaydı. Gözlüğümü yerde ararken, kolumdaki demir kordonlu kol saati bayanın elbisenine takıldı. Aramızda çok kısa süreli bir boğuşma oldu. Daha sonrada saatimin kordonu iç çamaşırına takılıp yırtmış. Ben gelecek bayan misafirim olmadığını anlayınca yanından ayrıldım. Çalışır durumdaki aracıma binip, oradan uzaklaştım. Ben zaten karakola gidip bayanın bana saldırmasından dolayı şikayetçi olacaktım. Ancak kendisi asılsız iddialarda bulunup, tacizde bulunduğumu iddia etmiş.
     C.Y, Antalyadan gelecek misafiriyle ise daha önce yüz yüze hiç karşılaşmadığını, bu nedenle bir karışılık yaşandığını ileri sürdü.
     Devlet memuru olduğunu ve eşinden bir yıl önce ayrıldığını belirten C.Y, Çalışmış olduğum hastanede depresif rahatsızlık nedeniyle tedavi görmekteyim. İki çocuğum var, onlara bakmak zorundayım diyerek tahliyesi talep etti.
     Davacı P.Y. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, sanığın yolda yürürken arkasından yaklaştığını ve kendisini yere düşürüp cinsel tacizde bulunduğunu, aralarında itişme ve boğuşma yaşandığını, sonrasında kaçan sanığın vatandaşlar ve polisin kovalamacasıyla yakalandığını söyledi.
     Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen sanığın cezai ehliyetinin olduğu yönündeki raporu okunduğu duruşmada, sanığın tahliye istemini reddeldi.
     Mahkeme heyeti, P.Ynin olaydan dolayı ruh ve beden salığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesi istemiyle duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde üniversite öğrencisine cinsel taciz davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER