İzmirde uyuşturucu operasyonları

İzmirde uyuşturucu operasyonları -Operasyonlarda 1 kilo kokain, 38 kilo esrar ve 7 bin 552 adet ecstacy hap ele geçirildi, gözaltına alınan 24 kişiden 20si tutuklandı


İZMİR (A.A) - İzmirde düzenlenen operasyonlarda 1 kilo kokain, 38 kilo esrar ve 7 bin 552 adet ecstacy hap ele geçirildi, gözaltına alınan 24 kişiden 20si tutuklandı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı partilerinde piyasaya sürülmek üzere kente kokain getirileceği yönündeki istihbarat üzerine başlattıkları çalışmada, M.A.Gnin (37) kullandığı otomobilde arama yaptı.
     Aramada, poşet içerisinde 1 kilo kokain ele geçirildi. Gözaltına alınan M.A.G, ifadesinde, kullandığı otomobili işleri nedeniyle gittiği Bursanın Karacabey ilçesinden kiraladığını ve içindeki kokainden haberi olmadığını ileri sürerek, suçlamaları reddetti.
     Herhangi sabıka kaydı bulunmadığı öğrenilen M.A.G, işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Menemen ilçesinde düzenlenen operasyonda ise daha önceden belirlenen adres ve araçlarda yapılan aramada, toplam 15 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan S.K, M.K. ve S.U, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden temin edilen esrarı sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya sürdüğü belirlenen suç örgütüne yönelik, İzmir ve Diyarbakırda düzenlenen operasyonda ise toplam 23 kilo esrar ve 7 bin 552 ecstacy hap ele geçirildi.
     Gözaltına alınan 20 kişiden 16sı tutuklandı.
     Bu arada, İzmirde geçen yılbaşından bu yana düzenlenen operasyonlarda, 3 bin 400 kilo esrar ele geçirildiği, bunun önceki yılda ele geçirilen miktarın iki katı olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmirde uyuşturucu operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER