İzmirdeki gizli bilgi ve belge bulundurma

İzmirdeki gizli bilgi ve belge bulundurma davası -Tutuksuz yargılanan 5 sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi -Sanıkların arasındaki bulunan KKTCde görevli olan Binba


İZMİR (A.A) - İzmirdeki gizli belgi ve belge bulundurma davasında tutuksuz yargılanan sanık 5 muvazzaf askerin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.
     İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanıklar Atilla Öztürk, Yücel Darcan, İsmail Murat Çoban, Ramazan Özoğul ve Samet Üyük hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına ilişkin talebin reddedilmesi üzerine sanık avukatları TMK 10. Maddesi ile görevli Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesine temyiz başvurusu yaptı.
     Heyet, dosyaları inceleyerek sanık avukatlarının yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki taleplerini değerlendirdi.
     Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İzmir 12inci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın yerinde olduğunu belirterek talebi reddetti.
     Sanıklardan KKTCde görev yapan Binbaşı İsmail Murat Çobanın avukatları Adnan Özdemir ve Mehmet Sürücü, müvekkilinin Türkiyeye girerse, görev yerine geri gidemeyeceğini, duruşmaya gelmemesi halinde ise tutuklanacağını belirti.
     Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınçın hazırladığı iddianamede, 49u muvazzaf asker 79u tutuklu, toplam 357 sanık hakkında dava açılmıştı.
     İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.
     Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kişisel verilerin kaydedilmesi, Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından müebbet ve 9ar yıl hapis cezası isteniyor.
     Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, Yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan /
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmirdeki gizli bilgi ve belge bulundurma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER