İzmirdeki çığ

İzmirdeki çığ -Dikderede çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcıyı arama çalışmaları, bölgede havanın ısınmasıyla artan çığ tehlikesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor -Kayıp dağcının babası ve bazı yakınları, arama çalışmalarını be


İZMİR (A.A) - Ödemişin Bozdağ beldesinin Dikdere mevkisinde çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcıarama çalışmaları, bölgede havanın ısınmasıyla artan çığ tehlikesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.
     İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Altunbulak, dağcılık kulüpleri ve sivil arama kurtarma ekiplerinin desteğiyle dönüşümlü olarak 100ün üzerinde kişinin arama faaliyetine katıldığını ancak havanın ısınmasıyla bölgede çığ tehlikesinin arttığını ve ekiplerin çoğunun geri çekildiğini bildirdi.
     Altunbulak, bölgede, halen sadece deneyimli 16 kişiden oluşan bir ekiple arama çalışması yürütüldüğünü söyledi.
     Arama çalışmasına katılan ekip üyelerinden Bayram Kurtal ise bölgede havanın ısınması nedeniyle kar kaymalarının başladığını, bu yüzden kendi ekiplerinin geri çekildiğini belirterek, Yukarısı 5 katmandan oluşuyor. Her katmanda 10 kişilik ekip görevlendirildi. 4 katmanda çalışmalar sona erdi. Şu anda katta çalışma yapılıyor dedi.
    
     -Baba Tapul umutla oğlunun kurtarılmasını bekliyor-
    
     Aranan dağcı Erdem Tapulun (35) babası Erkoçak Tapul ve bazı yakınları, arama çalışmalarını Bozdağ belde merkezinden takip ediyor.
     Umutla oğlunun kurtarıldığı haberini bekleyen baba Tapul, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 14 yaşından bu yana dağcılık yaptığını ve çok deneyimli olduğunu belirtti.
     Oğluyla en son kaybolduğu tırmanıştan bir gün önce görüştüğünü, dün kayıp haberinin kendisine iletilmesiyle Erzincandan geldiğini anlatan Tapul, arama çalışması yapan ekiplerin kendisini sık sık bilgilendirdiğini ancak henüz oğlundan bir iz bulunamadığını söyledi.
    
     -Dağcılığı çok seviyordu-
    
     Tapul, oğlu gibi kendisinin de dağcılığı çok sevdiğini dile getirerek, Oğlum, Bozdağa birçok kez çıkmıştı. Karadeniz tarafına da çok gitmişti. Dağcılığı çok seviyordu. Ben de dağcılığı seviyorum ama yapacak bir şey yok. Bir baba olarak oğlumun yanımda olmasını istiyorum diye konuştu.
     Erdal Tapul da kuzeni Erdem Tapulun işini bilen iyi bir dağcı olduğunu ama doğa sporlarında her zaman riskin bulunduğunu ifade ederek, Doğa bu, onunla ne kadar mücadele edilir, bilinmez. Olay ilk olduğunda arama yapılmış, ama yukarıda bir kitlenin düşmesinden çekindikleri için ara verilmiş. Bu sabah aramalar yeniden başladı. Umutla bekliyoruz dedi.
     Bozdağın batı yakasında bulunan Dikdere mevkisinde dün saat 14.45 civarında çığ düşmüş, Alpinist Dağcılık Kulübü üyesi 3 üniversite öğrencisi olaydan yara almadan kurtulmuş, kaybolan 35 yaşındaki deneyimli dağcı Erdem Tapul için arama çalışması başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER