İzmirdeki dolandırıcılık davası

İzmirdeki dolandırıcılık davası -Eski emniyet genel müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcünün de aralarında bulunduğu 7 sanık 3 ay ile 9 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı suç örgütüne bilerek ve isteyerek ya


İZMİR (A.A) - İzmirde, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcünün de aralarında yer aldığı 7 sanığın yargılandığı davada, 3 ay ile 9 yıl arası değişen hapis cezaları verildi.
     İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Celal Uzunkaya, Mustafa Gülcü, Tahir Saraç, Cem Gülbayoğlu ile tarafların avukatları katıldı.
     Duruşmada hazır bulunan sanıklar son savunmalarında yöneltilen suçlamaları reddetti.
     Mahkeme heyeti verdiği 2 saatlik aranın ardından, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcüyü "örgüte yardım etmek" suçundan 3 ay 10ar gün ceza verip, bu cezayı erteledi. Uzunkaya ve Gülcü hakkında "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan verilen 5 gün hapis cezası da 100er lira para cezasına çevrildi.
     Mahkeme heyeti, "suç işlemek amacıyla örgütü kurma ve yönetme", "dolandırıcılık" ve "var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit etme" suçlarından yargılanan İrfan Erbarıştırana toplam 9 yıl 1 ay 5 gün, Tahir Saraça "örgüt üyesi olmak", "dolandırıcılık" ve "tehdit" suçlarından toplam 6 yıl 7 ay 15 gün, Cem Gübayoğluna "örgüt üyesi olmak" ve "dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 9 ay 15 gün, Fuat Çiriş ve Ergün Arara ise "dolandırıcılık" ve "tehdit" suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi.
     Sanık avukatları, kararı temyiz edeceklerini söyledi.
     Dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen grubu takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2009 yılının aralık ayında düzenlenen operasyonda 5 kişiyi gözaltına almış, soruşturmayı yürüten savcılık operasyon kapsamında Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcünün de ifadelerine başvurulmuştu.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uzunkaya ve Gülcünün suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme, soruşturmanın gizliliğini ihlal etme suçlarını, zanlılardan İrfan Erbarıştıranın suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, dolandırıcılık ve suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit etme suçlarını işlediği belirtilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirdeki dolandırıcılık davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER