İzmirdeki izinsiz gösteriler

İzmirdeki izinsiz gösteriler -Gösterilere katıldıkları iddiasıyla yargılanan 14 zanlıdan 9una 20,5 ila 35 yıl arasında değişen hapis cezası verildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, korsan gösteri düzenleme, güvenlik güçleri ile kamu kuruluşlarının araç ve binalarına taş, molotofkokteyli atma, Atatürke hakaret, Türk bayrağını yakma eylemlerine karıştıkları iddiasıyla yargılanan 14 zanlıdan 9una 20,5 ila 35 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Turan Kaygısız, Eyyüp Aygen, Ferhat Gökmen, Mahsum Tunç, Necdet Yıldırım, Musa Demirhan ve Erdi Açıkalın ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Cahit Kargılının sanıklara son sözlerini sorması üzerine Musa Demirhan, Kürtçe savunmayla ilgili Mecliste düzenleme var. Bu da gözönüne alınarak bize tercüman atanırsa esas hakkındaki savunmamı yaparım dedi.
     Sanık Eyyüp Aygen de Kürtçe tercümanlık yapacak bir kişinin gelmesi halinde beyanda bulunacağını ifade etti.
     Kargılı, bir kısım sanığın, Türkçe olmayan bir dilde cevap verdiklerini ve ne dediklerinin anlaşılmadığını zapta geçirdi.
     Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraat talebinde bulundu.
     Mahkeme heyeti, terör örgütüne üye olmak, molotofkokteyli atmak, polise taşlı saldırıda bulunmak, izinsiz gösteri yapmak, Atatürke hakaret etmek ve Türk bayrağını yakmak suçlarından Turan Kaygısızı 35 yıl, Eyyüp Aygen, Mahsum Tunç, Erdi Açıkalın, Savaş Uçar, ve Necdet Yıldırımı 28, Musa Demirhan, Ferhat Gökmen ve Ali Uzunu 20,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
     Mahkeme heyeti, firari sanık M.Gnin dosyasını davadan ayırırken, 4 sanığı beraatine karar verdi.
     Sanık avukatları, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.
     Kadifekale semtinde 3 yıl önce terör örgütü PKK lehine korsan gösteri yapan bir grup, belediye otobüsüyle polis karakoluna molotofkokteyli atmış, Türk bayrağını yakıp, Atatürke hakaret etmişti.
     Gözaltına alınan 14 zanlıdan 11i sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, zanlılardan 3ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmirdeki izinsiz gösteriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER