İzmirdeki KCK davası

İzmirdeki KCK davası -Tutuklu 18 sanık tahliye edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik 2011 yılında gerçekleştirilen operasyon sonrasında açılan davada, tutuklu 18 sanık tahliye edildi.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Silahlı terör örgütü adına siyasi eğitim vermek ve eğitim almak, Terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından haklarında 10 ile 17 yıl arasında hapis cezası istenen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
     Bazı BDP il yöneticileri ve sanık yakınlarının da izlediği duruşmada, kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmaları alındı.
     Bazı sanıklar, savunmalarını tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptı.
     Mahkeme heyeti, 18 tutuklu sanığın tamamının tahliyesine, 10 kişinin ev hapsinin kaldırılmasına ve tüm sanıklara yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Operasyon-
    
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Eylül 2011 tarihinde terör örgütü PKKnın şehir yapılanmasına yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında düzenlediği operasyonda, aralarında BDPli yöneticilerin de bulunduğu 34 zanlı gözaltına alınmış bunlardan 30u tutuklanmıştı.
     Polisin 5 ay süren takibinin ardından İzmirin yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Muş ve İstanbulda eş zamanlı gerçekleştirdiği bildirilen operasyonda, terör örgütünün şehir yapılanması ve bu yapılanmada yer alacak kişilerin eğitimleri konusunda çeşitli dokümanlar ile KCKnın oluşturulmaya çalışılan Ege Bölgesi yapılanma şeması ve yayınları da ele geçirilmişti.
     Dava sürecinde 12 sanık tahliye edilirken, soruşturmanın genişletilmesiyle açılan davada sanık sayısı 76ya yükselmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER