İzmirin kurtuluşunun 90. yıl dönümü

İzmirin kurtuluşunun 90. yıl dönümü -İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi


İZMİR (A.A) - İzmirin kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüşe, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla katılarak, Gündoğdu Meydanına kadar yürüdü.
     İzmirin kurtuluşunu kutlayan ve zaman zaman şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı atan vatandaşlar, bandonun çaldığı marşlara eşlik etti.
     Fener alayı yürüyüşüne eşi Türkegül Kocaoğlu ve CHPli milletvekilleri ile katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanında yaptığı konuşmada, 9 Eylül tarihinin sadece bir kentin değil, koskoca bir devletin, milletin kurtuluşu anlamına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     9 Eylülü daha coşkulu kutlamak zorundayız. Ulu Önderi, silah arkadaşlarını, askerlerimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırlamak, yad etmek zorundayız. Çocuklarımıza, gençlerimize bu ülkenin nasıl kazanıldığını, nasıl kurulduğunu, bedelini kimlerin ödediğini ilan etmek zorundayız. Bugün sahip olduğumuz olanaklar, kurtuluş mücadelesini verdiğimizde sahip olduğumuz olanaklardan çok daha fazla. O zaman korkulacak bir şey yok. Birbirimize inanarak, güvenerek bu ülkeyi ilelebet payidar kılacağız, bize düşen en önemli görev budur.
     İzmirin kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla bugün İzmir semalarında hava gösterisi düzenleyen Türk Yıldızları ve Solo Türk Akrobasi Timi de sahneye çıkarak, Aziz Kocaoğluna fotoğraf hediye etti.
     Kutlamalar kapsamında sanatçı Zerrin Özer, Gündoğdu Meydanında konser verdi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmirin kurtuluşunun 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER