İzmirin yeni faytonları ilk seferini yaptı

İzmirin yeni faytonları ilk seferini yaptı -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Kordondaki ulaşımı akülü araçlar ve faytonlarla sağlamayı düşünüyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin, kentin simge mekanı Kordonda fayton keyfini yaşatmak amacıyla yaptığı düzenleme kapsamında özel atlarla koşulan yeni faytonlar ilk seferini yaptı.
     Yeni faytonların ilk seferi nedeniyle Vasfi Çınar Meydanında düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirin faytonlarını ve fayton geleneğini disiplinli olarak sürdürmek istediklerini belirterek, bu amaçla çeşitli düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Faytoncuları İzulaş şirketi bünyesine aldıklarını ve yabancı dil ve halkla ilişkiler eğitimi verdiklerini kaydeden Kocaoğlu, Kıyafetlerinde de düzenlemeye gittik. 12 fayton ve 36 atla hizmet vereceğiz. Atlar bu iş için seçilmiş en iyi atlar diye konuştu.
     Kocaoğlu, yeni faytonların İzmirin turizmine de katkı sağlayacağını belirterek, şöyle dedi:
     Gelecek süreçte 24-25 kişilik akülü araçlarla da bu yolu, Kordonu destekleyeceğiz. Kordondaki ulaşımı akülü araçlar ve faytonlarla sağlamayı düşünüyoruz. İzmir demek Kordon demektir. Kordonu ne kadar iyileştirirsek o kadar kenti tanıtmış olacağız. Faytonun ücreti 20 TL ya da 10 avro.
     Victoria Klasik tarzındaki 12 fayton, Manisanın Akhisar ilçesinde üretilerek teslim alınmıştı. Haflinger cinsi atlar ise Hollanda ve Bulgaristandan temin edildi.
     Törenin ardından yeni faytonlar Kordondaki ilk seferini, Vasfi Çınar Meydanı ve Alsancak Limanı arasında yaptı.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmirin yeni faytonları ilk seferini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER